Semestra i Munkfors

ERLANDERGÅRDEN

Besök skolhuset och minnesgården med utställningen ”Hovdräkt och vandrarkängor – Välfärdssamhällets framväxt. Tage och Aina Erlanders saker och kläder berättar 1901-1990”. Museet Erlandergården består av två byggnader, skolhuset och minnesgården. I skolhuset, bygdens äldsta folkskola, verkade Erik Gustaf Erlander som lärare och sonen Tage gick i skola.
Läs mer om Erlandergården.


RANSÄTERS HEMBYGDSGÅRD

En av Sveriges vackraste hembygdsgårdar med ett dussintal museer. Här hålls varje sommar ett flertal stora evenemang med tiotusentals besökare från hela Sverige och internationellt. Ransäters hembygdsgård ligger vackert beläget intill Klarälven i hjärtat av Värmland, endast 5 mil norr om Karlstad. Sedan 1921 har hembygdsgården stått värd för många evenemang.
Läs mer om Ransäters Hembygdsgård.


FRIDOLF RHUDIN-MUSEET

Få svenska komiker har blivit så omtyckta som Fridolf Rhudin från värmländska Munkfors. Kom och få en oförglömlig guidning med sång, musik och imitation! I en bevarad miljö vid det gamla bruksområdet i Munkfors har komikern och skådespelaren Fridolf Rhudin, en av Sveriges genom tiderna mest folkkära skådespelare, fått sitt museum. Ett rum tillägnas ”Olle i Skratthult” (Hjalmar Pettersson1886-1960), pojken från Munkfors, som blev svensk-amerikas främsta underhållare.
Läs mer om Fridolf Rhudin-museet.


MUNKFORSEN

Med en fallhöjd på 17 meter är Munkforsen Klarälvens högsta naturliga vattenfall.
På specifika dagar under sommaren, när vattnet släpps på, förvandlas Munkforsen till ett vackert och spektakulärt skådespel som du har möjlighet att beskåda på bara några meters håll.
Läs mer om Munkforsen.


BASTUBAD VID VÅGSJÖN

Cirka 6 kilometer från de centrala delarna av Munkfors finner du bastun vid Vågsjön. En härligt vacker och lugn plats där du kan basta, bada, grilla, fiska samt åka pulka vintertid. I anslutning till Vågsjön och bastun finns också en vandringsled.
Läs mer om Bastubad vid Vågsjön.


PONNYRIDNING

Få en minnesvärd upplevelse tillsammans med Kalvbergsåsens islandshästar i Munkfors. Passar dig med eller utan ridvana.
Läs mer om Ponnyridning.


Detta och mycket mer går att göra och uppleva i Munkfors. Gå in på munkfors.se eller visitmunkfors.se för att hitta fler spännande tips.

facebook Twitter Email

Denna webbplats använder cookies. Genom att fortsätta använda denna sida accepterar du vår användning av cookies.