Semestra i Sunne

HUMLETORP Stugby och camping

Ta husvagnen eller tältet och kom bort från stressen! Boka en stuga över helgen med familjen. ”Sköt dig själv” eller varför inte en äventyrsupplevelse med kompisgänget, på födelsedagen, för bröllopet eller konferens med företaget. Vi anordnar allt precis som ni vill ha det. Inget är omöjligt – bara fantasin sätter gränser!
Läs mer om Humletorp.


TOSSEBERGSKLÄTTEN

Tossebergsklätten är ett berg invid Övre Frykens västra strand med en högsta topp på 343 meter över havet. Upp på berget ringlar en smal och brant väg som på drygt 2 km stiger över 200 meter. Selma Lagerlöfs diktning benämns berget som Gurlita Klätt. På toppen av berget finns ett utsiktstorn med milsvida vyer över Fryksdalen.
Läs mer om Tossebergsklätten.


ULVSBY HERRGÅRD

Ulvsby Herrgård har en gedigen historia som tar sin början redan 1530. Kopplingar till såväl drottning Kristina som Selma Lagerlöf finns och kalasen har varit många genom åren. Så även idag. Idag tar Marianne Krönsjö emot gäster för övernattning, konferenser och kalas.  
Läs mer om Ulvsby Herrgård.


ROTTNEROS PARK

Fantastisk blomster- och skulpturpark som även erbjuder barnen lek i äventyrsparken. Ekeby i Gösta Berlings Saga är idag Rottneros – en levande trädgård och upplevelse över vilken historien och sagans magi vilar. Här finns även Nils Holgerssons äventyrspark för barnen.
Läs mer på www.rottnerospark.se!


SILLEGÅRDEN

Mitt i sagans och de säregna historiernas land. Mitt i det trolska. Mitt i sägner. Mitt i skogen, bland dansande älvor. Mitt i berättelser om kärlek och äventyr. Mitt i en dalgång med en avlång sjö. Mitt i konstnärskap och skapande. Mitt i, där dröm och mål smälter samman. Där hittar du Sillegårdens Sommarpensionat.
Läs mer om Sillegården.


KALASMAKERIET PÅ PRÄSTGÅRDEN

Restaurang med värme, gemytlighet och mycket god mat vid Lillsjön i Gräsmark. Sedan invigningen under hösten 2010 har folk rest från när och fjärran till den gamla prästgården för att njuta av utomordentlig matlagning. Restaurangen ligger mitt i Gräsmark med bedårande utsikt över Lillsjön.
Läs mer om Kalasmakeriet.


I Sunne finns även camping, hotell, spa, golf och en hel massa vandring och naturupplevelser. Kolla på kommunens webbplats, så får du veta mer.

facebook Twitter Email

Denna webbplats använder cookies. Genom att fortsätta använda denna sida accepterar du vår användning av cookies.