Linda Larsson

Linda Larsson

Hej!

Jag heter Linda Larsson och är kommunalråd för Socialdemokraterna. Det innebär att jag leder Socialdemokraternas arbete i kommunen. Jag är en 37-årig småbarnsförälder som gillar träning, matlagning och umgås med vänner.

Min väg in i politiken gick via engagemang i elevråd och ungdomsfullmäktige. Jag och min bästa kompis var bland de första ordförandeparen i Karlstads då nyinrättade ungdomsfullmäktige. En fantastiskt rolig och lärorik tid.

Ungdomsfullmäktige drev hårt frågan om ett ungdomens hus och jag upplevde ett starkt stöd framför allt från Socialdemokraterna.

Under min gymnasietid och senare studietid vid universitetet, så jobbade jag en hel del i restaurangbranschen, framför allt som servitris.  Det var också väldigt lärorikt, men inte alltid så positivt. Jag retade mig på orättvisor och arbetsvillkor och engagerade mig i hotell- och restaurangfacket. Gick flera utbildningar och hade fackliga uppdrag.

Det fackliga engagemanget stärkte min politiska övertygelse och jag har varit aktiv inom Socialdemokraterna sedan år 2001.

Mitt första politiska uppdrag var i gymnasienämnden. Jag var yngst i S-gruppen och kunde bidra med elevperspektivet i politiken. Senare fick jag förtroendet att representera partiet i kommunfullmäktige och kommunstyrelsen.

Efter att läst statsvetenskap vid Karlstads universitet började jag arbeta på Karlstads kommun som politisk utredare och 2009 blev jag anställd på Region Värmland där jag arbetade med kompetensförsörjningsfrågor i länet. 2014 blev jag vald som vice ordförande i Kultur- och fritidsnämnden. Sedan 2014 har jag även uppdrag på nationell nivå genom en plats i kultur- och fritidsberedningen i SKL, Sveriges kommuner och landsting.

På vintern 2013 valde partiet mig som sin kandidat till kommunalråd och jag tillträdde 1 april 2014. Det är fantastiskt att få ett sådant förtroende. Det är roligt, ansvarsfullt och utvecklande.

Karlstad är inne i en kraftfull utvecklingsfas, där det krävs ett tydligt och starkt ledarskap. Den nuvarande majoriteten är svag och oenig. Det är inte bra för Karlstad.

Jag är en övertygad feminist som tror starkt på allas lika värde och de möjligheter som vi gemensamt kan skapa med en klok politik. Mitt ledarskap präglas av höga ambitioner, tydlighet och delaktighet och jag arbetar medvetet med mig själv för att ”leva mitt ledarskap”.

Efter valet och förhandlingar står det klart att det, tyvärr, blir ytterligare fyra år i opposition. Jag är givetvis besviken, men nu gäller det att både analysera valresultatet och lägga fast en offensiv strategi framåt. Vi behöver alltid bli fler som arbetar för vår socialdemokratiska ideologi och som förmedlar partiets politiska förslag. Välkommen som medlem i Socialdemokraterna!

Mvh

Linda

facebook Twitter Email

Denna webbplats använder cookies. Genom att fortsätta använda denna sida accepterar du vår användning av cookies.