Semestra i Eda

CYKLA I EDA

Den vackraste cykelturen går runt sjöarna Bysjön och Hugn. Terrängen är lätt och det finns mycket att se utefter vägen. Turen är 37 km lång.
Läs mer om att cykla i Eda.


MOROKULIEN FREDSPLATS

Morokulien Fredsplats är belägen på riksgränsen mellan Sverige och Norge. Här i Morokulien finns det 100 åriga Fredsmonumentet, en Pagod med Fredsklocka, en Amfieteater, Amatörradiostation, Camping, 2 st Restauranger, och en Svensk/Norsk Turistbyrå
Läs mer om Morokuliens Fredsplats.


PILGRIMSLEDEN EDA

Pilgrimsleden genom Eda kommun passerar bl.a. Boda krigskyrkogård, Koppom med Mumindalen och Rosariet samt badplatsen vid sjön Vadjungen. På sin väg mot Skillingmark och norska Vestmarka kan man dessutom göra små avstickare och besöka: Järnskogs kyrka, Stommens gamla kyrkplats, Järnskogs hembygdsgård med museet Beredskapsåra, Skillingmarks kyrka, Fågelåsens utsiktstorn, Bryelsegrottan (februari-mars) och Klevane gamla kyrkplats.
Läs mer om Pilgrimsleden Eda.


BACKWATER – KAJAKER

Att paddla kajak är ett fantastiskt sätt att uppleva naturen. Du färdas tyst och stilla och har chansen att se vilda djur på nära håll. Hos Backwater kan du hyra såväl enmans- som tvåmanskajaker och ge dig ut på upptäcktsfärd.
Läs mer om Backwater Kajaker.


KULTURVANDRING I CHARLOTTENBERG

Vandra runt Charlottenberg med omnejd på egen hand och lär känna ortens historia. Kulturvandringen startar och slutar vid Torget i Charlottenberg och är ca 10 km lång.
Läs mer om Kulturvandring i Charlottenberg.


Eda är en kommun med många möjligheter till en lyckad hemester. På visiteda.se eller kommunens egen webbplats kan du hitta fler spännande saker att göra.

facebook Twitter Email

Denna webbplats använder cookies. Genom att fortsätta använda denna sida accepterar du vår användning av cookies.