Semestra i Hagfors

HAPPIE CAMP

Här bor ni helt själva, utan grannar, i ett tält som har allt ni behöver. Möjligheterna till avkoppling och upptäckande är oändliga hos Happie Camp. Låt solen värma och vattnet svalka dig, promenera eller paddla i den välkomnande naturen omkring dig. Djupdyk i boken som du länge längtat efter att läsa. Lyssna på fågelkvittret men glöm inte att njuta av att lyssna på tystnaden.
Läs mer om Happie Camp.


ÄVENTYRSBANA, BRATTFALLET, VILDMARK I VÄRMLAND

En luftfärd över det mäktiga Brattfallet i Halgåns kanjon. Ett steg och du flyger… Äventyret består av linbana, nedfirning och Burmabro. Dessa är standardmomenten i detta äventyr. Att genomföra banan tar minst 2 timmar. Är ni en grupp som vill ha utökat program tar det längre tid. En god grundkondition är bra att ha med sig.
Läs mer om äventyrsbanan i Brattfallet.


ALFALEDEN OCH VALPLEDEN

Vandra i naturreservatet Fräkensjömyrarna.
Både Valpleden och Alfaleden tar dig genom skog, över våtmark och förbi tjärnar i ett landskap dominerat av den vilda naturens ljud och former.
Läs mer om Alfaleden och Valpleden.


VÄRMLANDS ÄLGPARK

Mitt i skogen mellan Hole och Norra Skoga hittar ni Värmlands första och enda älgpark. En unik upplevelse med älg som man aldrig kommer att glömma.
Läs mer om Värmlands älgpark.


LUPUSBASE

En Vilmarkstur på den vilda sidan, Viking Games and Survival!
Lupusbase finns mitt i den Värmländska skogen och här börjar vackra äventyr! Lupusbase har olika aktiviteter med fokus på vandring i vildmarken.
Läs mer om Lupusbase.


MONICA Z – HAGFORS MINNESMUSEUM

Här möter du världsartisten Monica Zetterlund i bild och musik. Bland annat finns scenkläder från såväl musik- som revyscenen samt en vacker bildutställning från Monicas tidiga år.
Allt ackompanjerat av Monicas sköna stämma.
Läs mer om Monica Z – Hagfors minnesmuseum.


KÄRNÅSENS HEMBYGDSGÅRD

Kärnåsens hembygdsgård med ett 30-tal byggnader från svunnen tid ligger i lummig grönska vid Klarälvens strand. Här finns ett flertal museer och tidstroget inredda bostadshus och säterstugor.
Läs mer om Kärnåsens hembygdsgård.


HAGFORS JÄRNVÄGSMUSEUM & DRESSIN

På Hagfors Järnvägsmuseum kommer du Uddeholmsbolagets järnväg, NKlJ, in på livet. Nordmark Klarälvdalens Järnvägar började byggas 1873 från Nordmarks gruvor till Hagfors järnverk och Stjärnsfors och vidare mot Klarälvdalen. I det barnvänliga järnvägsmuseet visas gamla ånglok, elektriska lok, vagnar och arbetsredskap.
Läs mer och Hagfors järnvägsmuseum & dressin.


Letar du ännu fler tips om vad som går att göra på din hemester i Hagfors? Kolla på kommunens webbplats, eller på visithagfors.se.

facebook Twitter Email

Denna webbplats använder cookies. Genom att fortsätta använda denna sida accepterar du vår användning av cookies.