Semestra i Arvika

Arvika Fordonsmuseum

Arvika Fordonsmuseum bjuder på en museums-upplevelse utöver det vanliga. Antika veteranbilar, cyklar, motorcyklar och mycket mer fascinerar alla typer av besökare .I det vackert restaurerade före detta Thermiagjuteriet från 1923, visar Arvika Fordonsmuseum det mesta i fordonsväg: Veteranbilar, veteranmotorcyklar, mopeder, lättviktare, hästvagnar, slädar och cyklar.
Läs mer om Arvika Fordonsmuseum.


Klässbols Linneväveri

Klässbols Linneväveri i Arvika är kunglig hovleverantör och levererar dukar och servetter till Nobelfesten och svenska ambassader runt om i världen. Butiksförsäljning och öppen fabrik. Klässbols Linneväveri startades 1920 och drivs nu av fjärde generationen och är Skandinaviens enda damastlinneväveri.
Läs mer om Klässbols Linneväveri.


RACKSTADMUSEET MED OPPSTUHAGE

Upplev den genuina kulturmiljön vid Rackstadmuseet i Arvika och upplev en unik del av svensk konsthistoria och intressant samtidskonst i en vacker historisk miljö i Arvika. Vid sekelskiftet verkade kring sjön Racken några framstående svenska konstnärer, Gustav och Maja Fjæstad, Björn Ahlgrensson, Fritz Lindström, Ture Ander, Bror Lindh med flera. Här kan du se de berömda målarnas verk och dessutom konsthantverk av hög klass.
Läs mer om Rackstadmuseet med Oppstuhage.


Höghöjdsbana

En spännande och annorlunda upplevelse som kommer att stärka gemenskapen och uppskattas av alla. Ett minne för livet! Höghöjdsbanan är en kombination av sport, klättring, lek och äventyr högt uppe bland trädkronorna. Här ges möjlighet till både fysisk och mental utmaning där alla kan tänja på sina gränser.
Läs mer om höghöjdsbanan.


Älgsafari

Följ med på Älgsafari i skogarna kring Arvika. Under sommaren har du möjlighet att uppleva vildmarken med dess djurliv. Upptäck den vackra västvärmlandska naturen med dess rika fauna och flora under en älgsafari. Med lite tur kan du även få se den vita älgen som finns i de Västvärmlandska skogarna och bäver som finns i vissa vattendrag som passeras.
Läs mer om älgsafari.


Glaskogens naturreservat

Drömmen om en total naturupplevelse i en stilla och rofylld miljö uppfylls i Glaskogens Naturreservat. Glaskogen ligger i gränstrakterna mellan Arvika, Eda, Säffle och Årjängs kommuner i Västra Värmland. Upplev det 28 000 ha stora området med slingrande vattendrag, stora och små sjöar och vidsträckta skogar. Utmärkt resmål för vandring, paddling och camping.
Läs mer om Glaskogens naturreservat.


Konsthantverksbutik med anor

Sveriges äldsta konsthantverksbutik finns i Arvika. Den öppnade 1922 och bjuder på konsthantverk av många olika slag. Arvika Konsthantverk har anor från 1922. Konstnärinnan Maja Fjæstad bildade tillsammans med sina kollegor i bygden en förening för försäljning av sina produkter.
Läs mer om Sveriges äldsta konsthantverksbutik.


VILDHJÄRTA

Maria Westerberg gör fantasifulla skapelser med vad hon hittar i naturen. Skogen är hennes arbetsplats och pinnar, kvistar och rötter blir till djur, människor och andra unika varelser.
Barn som vuxna kan också vandra på sagostigen som ta med besökaren i fantasins värld.
Läs mer om Vildhjärta.


KANOTUTFLYKT TILL BERGS KLÄTT

B&B Hotel Guesthouse Eleven erbjuder denna mycket fina kanotuflykt som lämpar sig för hela familjen. Från Guesthouse Eleven paddlar ni ut på Glafsfjordens glittrande vatten och rundar naturreservatet Bergs Klätt. Här kan ni gå i land och upptäcka den vackra naturen och de historiska spåren som finns längs naturreservatets stigar.
Läs mer om kanotutflykt till Bergs Klätt.


Detta är bara ett axplock av allt som går att se och göra i Arvika. Självklart finns det en massa badmöjligheter och annat sommarskoj. Ta en titt på kommunens webbplats eller surfa in hos Visit Arvika, för att få ännu fler hemestertips i Arvika.

facebook Twitter Email

Denna webbplats använder cookies. Genom att fortsätta använda denna sida accepterar du vår användning av cookies.