Semestra i Grums

Sliperiet i Borgvik

Det var vid Borgviksälven – då kallad Värma, som de allra första värmlänningarna ”värmarna” slog sig ner när inlandsisen drog sig norrut. I Borgvik finns idag bl a Sliperiet, en häftig industrifastighet som gjorts om till högklassig restaurang och modern konsthall. Den gastronomiska upplevelsen bjuder dig mat gjord från grunden med nordiska smaker. I Sliperiets konsthall finns en mångfacetterad konstutställning där välkända konstnärer möter nya på frammarsch.
Läs mer om Sliperiet.


KUVERTGRAVEN

Mitt i Grums tätort i Sveaparken, ligger Värmlands enda kuvertgrav.Stensättningen undersöktes 1906 och är från järnåldern, 500 f. Kr. till 1000 e.Kr.
Läs mer om kuvertgraven i Grums.


VÄRMSKOGS CAFÉ

Mer än 90 000 besökare varje sommar – Värmskogs Café har i många år varit en mycket populär turistattraktion i Värmland.
Besökare från när och fjärran kommer för att sitta och njuta i en lugn och mycket naturskön miljö.
På Värmskogs café bjuds du på gott kaffe, härliga räksmörgåsar, fikabröd, glass. lättare måltider och mycket annat.
Läs mer om Värmskogs café.


GRUMS FISH N´ CAMP

Som gäst här har du nära till badstrand och bryggor, grillplatser, båt- och kanotuthyrning. Bastu, flytbrygga, båtar och kanoter för uthyrning finns också. Enklare fiskeredskap finns både att hyra och köpa.
Sävsjön är ett fint fiskevatten för gädda, abborre och gös. Fiskekort till andra sjöar och vattendrag säljs också på anläggningen.
Läs mer om Grums Fish n’ camp.


EDSHOLMS BORGRUIN

Edsholms borg är en medeltidsborg vid Slottsbrosundet i Grums som uppfördes förmodligen på 1370-talet av marsken Erik Kettilsson Puke.Läget var en strategiskt viktig punkt, varifrån man behärskade sjöleden upp mot Värmeln och det inre av landskapet där även den viktiga färdleden från västkusten över Dalsland till Värmland och Bergslagen passerar.
Läs mer om Edsholms borgruin.


EKEN I HÄGGVIK

En av Värmlands största ekar finner du i Häggvik i Grums. Kanske till och med den största. Det är som en grotta inne i eken med en takhöjd på ca 2,40 meter. Omkretsen är 8,10 meter.
Läs mer om Eken i Häggvik.


GETGARSUDDE

Getgarsudde är ett naturreservat på en udde i Vänern. Här finns en vandringsled som leder rätt in i naturreservatet. Här kan man se en serie av strandvallar av klappersten, som illustrerar förändringen av strandens läge till följd av landhöjningen.
Läs mer om Getarsudde.


Grums har mycket mer att erbjuda än det som är listat här ovan. På grums.se och visitvarmland.se kan du läsa mer.

facebook Twitter Email

Denna webbplats använder cookies. Genom att fortsätta använda denna sida accepterar du vår användning av cookies.