Semestra i Säffle

LURÖ SKÄRGÅRD

Hitta ditt eget smultronställe i Lurö skärgård, allt från den undangömda stillsamma viken till det mer äventyrliga – det vresiga havet med frustande kaskader frampiskade av höststormar. Skärgårdsområdet har en sammanlagd yta av ca 600 hektar. Hela skärgården är av riksintresse för dess säregna natur, kulturella värden och dess intressanta växt- och djurliv.
Läs mer om Lurö Skärgård.


FISKA I SÄFFLE

Säffle sportfiskeförening verkar i Byälven som ligger i södra Värmland. Byälven som rinner centralt genom staden är ett av Sveriges absolut bästa fiskevatten för gös. Fiskeområdet är uppdelat i 3 zoner som sträcker sig från Rölseholmens norra spets till Låka fyr vid utloppet till Vänern.
Läs mer om att fiska i Säffle.


MARKNADSBODARNA I NYSÄTER

Marknadsbodarna är från 1600- och 1700-talet. Handel har bedrivits på området sedan 1756 enligt dokument och här kan man ännu i dag se hur en marknadsplats kunde se ut vid mitten av 1700-talet. 
Läs mer om Marknadsbodarna i Nysäter.


KROKSTAD HERRGÅRD

Vid Byälvens utlopp i Vänern ligger Krokstad Herrgård. Herrgården har anor från 1200-talet. Den pampiga ekallén välkomnar dig in till herrgården och dess flyglar som är vackert omgärdade av trädgården och den engelska parken. I köket skapas det fantastiska måltider av Värmlands råvaror som blir till minnesvärda smakupplevelser, Krokstad herrgård är med i White Guide.
Läs mer om Krokstad Hergård.


NATURBYN

Njut av stillheten – stanna över en natt! Sov gott högt bland trätopparna, gungas till sömns på vattnet på husbåten eller bo i timrade fyrbäddsstugor. Koppla av njut av allt det sköna runt om dig, vattnet, skogen, växter och djur. Laga mat på en öppen eld, bada i vedeldad badtunna för att hoppa in i den uppfriskande sjön efter ditt bad. Naturbyn bryr sig om mänsklighet och natur, allt du ser och berör är 100% organiskt, handbyggt, lokalt producerat och hållbart! Allt är handbyggt även möblerna.
Läs mer om Naturbyn.

DUSE UDDE

Duse Udde har härliga vandringsleder, vandringsleder som passar barn, hela familjen och för dig som vill ha lite svårare terräng. Från Ideberget får du en fin vy över Byälven. Det finns också promenadstråk, vandringsleder, inne på campingen. Här finns även restaurang Fyren och utmärkta möjligheter till sol och bad.
Läs mer om Duse Udde.


Detta och mer därtill kan du läsa mer om på Säffle kommuns webbplats eller på Visit Värmlands webbplats. Självklart kan du även ta en kopp kaffe, i sann Hasse och Tage-anda.

facebook Twitter Email

Denna webbplats använder cookies. Genom att fortsätta använda denna sida accepterar du vår användning av cookies.