Semestra i Torsby

FÄMTFALLET

Ca 3,5 km norr om Ambjörby, utmed riksväg 62, ligger Fämtfallet. Fallen har en höjd av 44 meter, men den totala fallhöjden är 100 meter på en sträcka av 4,2 km. Ca 1 km uppströms har en storslagen kanjon bildats och djupet är ca 60 meter. Under tusentals år har vattnet urgröpt berget och bildat en naturlig pool, där en badbrygga har anlagts. Här finns bra möjligheter att parkera husbilen eller att ställa upp husvagnen.
Läs mer om Fämtfallet.


DIGERFALLET

Vid Tåsans gamla kraftstation, i övre Klarälvdalen, finns Digerfallet, ett vattenfall där omgivande skog är gammal och luftfuktigheten hög.
Läs mer om Digerfallet.


HOVFJÄLLETS NATURRESERVAT

Vandra i fina bärmarker kring Hovfjället. Här finns fågelarter som tjäder, orre, fjällvråk och hökuggla. Vintertid blomstrar skidanläggningen Hovfjället. I Hovfjällets naturreservat samsas målsättningarna att bevara och vårda värdefull natur med anläggningar för friluftsliv.
Läs mer om Hovfjällets Naturreservat.


ÅNGRIKE

Ångrike i Torsby visar bland annat en ångsåg, en ångmaskin från 1901 och ett virkesmätningsmuseum. Ångrike ligger vackert vid Frykens strand. Museet är öppet måndagar i juli och vid speciella tillfällen. Museet kan öppna för grupper efter överenskommelse även annan tid på året.
Läs mer om Ångrike.


KANOTTUR PÅ KLARÄLVEN

En idealisk kanottur för hela familjen på Klarälven. Välj mellan 3 och 6 dygn. Klarälven rinner genom hela Värmland, från norr till söder. Med sina mäktiga meanderbågar utgör den ett betydande inslag i det Värmländska landskapet. Förutom fin paddling finns här gott om stränder och sandöar som inbjuder till strandhugg och en kväll vid lägerelden. Är man vaken kan man få se bäver som dyker upp i skymningen.
Läs mer om kanottur på Klarälven.


TORSBY SKIDTUNNEL

Njut av tillvaron med garanterat snösäker träning. Bo på Valbergsängen Sporthotell eller Torsby Sporthotell, helpension eller självhushåll. Träna på egen hand eller boka en instruktör. I skidtunneln är det -3 grader och snögaranti.
Hitta erbjudanden på www.skitunnel.se


CHOKLADPROVNING

En chokladprovning påminner mycket om en vinprovning. Man ska bedöma utseende, doft, brytbarhet, konsistens, smak och helhetsintryck. Möjligheter att inhandla choklad och praliner efter provningarna!
Läs mer om Chokladprovning.


Ransbysätern

Njut av tystnaden och den vackra naturen vi Ransbysätern. Stek en kolbulle, se in i eldens lågor och låt dig föras vidare till en annan tid. Ransbysätern ligger på 450 meters höjd, 7 km upp i skogen från väg 62 mellan Ransby och Sysslebäck. Den är öppen sommartid med servering av kaffe/te/saft, bröd och kolbulle. Här betar getter, fjällkor och hästar. Sätern brukades redan på 900-talet, enligt pollenanalys. Arkeologer har hittat över femtio gamla husgrunder och en mängd odlingsrösen.
Läs mer om Ransbysätern.


Om man åker till Torsby finns det en hel mängd saker att göra och uppleva. Detta är bara ett litet smakprov. OM du vill veta mer kan du med fördel besöka Visit Torsbys webbplats eller kommunens dito.

facebook Twitter Email

Denna webbplats använder cookies. Genom att fortsätta använda denna sida accepterar du vår användning av cookies.