Semestra i Årjäng

NORDISKA TRAVMUSEET

Det enda museet i sitt slag i norra Europa. Nordiska Travmuseet ligger vackert belägen inne på Årjängstravets publikområde alldeles utmed E18 öster om Årjäng. Basutställningarna har fokus på hästens och travsportens historia. Museet innehåller även ett välbesökt bibliotek med travsportlitteratur.

Läs mer om Nordiska Travmuseet.


ÅRJÄNGSTROLLET

Trollet är 8 meter högt och har 3,5 meter i skonummer. Årjängstrollet är troligen Sveriges största troll och har även varit ute på turné i Sverige bland annat till Stockholm och Göteborg. Sin nuvarande placering vid Trolltorget intill hotellet fick trollet i samband med ombyggnation av Årjängs centrum 2008.
Läs mer om Årjängstrollet.


BORGÅSGUBBEN I BLOMSKOG

Borgåsgubben är en stenstaty som enligt folksägen uppfördes under ofredstider på 1600-1700 talet för att skrämma fiender. Den skulle ge de anfallande visionen av en levande vaktpost. Uppifrån höjden har man en imponerande utsikt över sjön V:a Silen.
Läs mer om Borgåsgubben.


HYR BÅT HOS ÅRJÄNG CAMPING & STUGOR SOMMARVIK

På Årjäng Camping & Stugor Sommarvik finns roddbåtar av märket Linder Fishing 410 att hyra. Du kan gärna ta med egen motor (2,5 hk). Flytvästar ingår. Årjäng Camping & Stugor Sommarvik är en femstjärnig, helårsöppen anläggning, vackert belägen på en solsluttning ned mot sjön Västra Silen som ingår i Dalslands Kanals sjösystem.
Läs mer om att hyra båt på Sommarvik


MOUNTAINBIKE & BARNCYKELVAGN

Cykla i omgivningarna av sjöarna Lelång och Västra Silen.
Ta med barnen i cykelvagnen och låt äventyret börja!
Läs mer om mountainbike & barncykelvagn.


10-KAMP

Kavla upp ärmarna, spotta i nävarna och utmana familjen på en äkta 10-kamp i Årjäng! Här ingår pilbåge, slangbella, blåsrör, luftpistol, dragkamp, spiken, skidgång, stocken, vattenkedja och stövelkast. Åldern har ingen betydelse så länge ni har barnasinnet kvar!
Läs mer om 10-kamp.


Årjäng är en vidsträckt kommun som har massor av hemestervänliga aktiviteter och upplevelser att bjuda på. På arjang.se och visitarjang.se kan du hitta fler tips.

facebook Twitter Email

Denna webbplats använder cookies. Genom att fortsätta använda denna sida accepterar du vår användning av cookies.