Semestra i Kil

Apertins herrgård och naturreservat

Herrgårdens äldsta del, första våningen med riddarsalen, uppfördes på 1670-talet. Gammelgrevinnan byggde till andra våningen i slutet av 1700-talet. Herrgården ligger i ett naturreservat med djupa bäckraviner och rik växtlighet. Naturreservatet har markerade promenadvägar.
Läs mer om Apertin.


Frykstahöjden

Frykstahöjden är ett välbesökt och populärt friluftsområde cirka två kilometer utanför Kil. På ”Höjda” anordnas bland annat tipspromenader, orientering och annat.
Läs mer om Frykstahöjden.


FRYKSTA

Området runt Frykens södra spets har en gammal historia. Här finns bland annat badplats, Gokart, Frykenbadens camping och Värmlands äldsta kända boplats – 10 000 år gammal
Läs mer om Fryksta.


Kilsravinerna

Naturreservatet Kilsravinerna bildades 2006. Områdets natur är unik för Värmland och lockar många besökare. På sommaren är miljön nästan tropisk med hög luftfuktighet och frodig växtlighet. Det finns flera stigar att utforska och en vandringsled som går mellan Skutberget och Nilsby.
Läs mer om Kilsravinerna.


Pumptrack

Sedan våren 2020 har Frykstahöjdens friluftsområde kompletterats med en så kallad pumptrack, en cykelbana med velodromkurvor och gupp. Pumptrackbanan är öppen för alla typer av cyklister. Banan hittar du på grusplanen vid Frykstastugan.
Läs mer om pumptrack i Kil.


Not enough? Lugn bara lugn, på kil.se och hos Visit Värmland kan du hitta en uppsjö av aktiviteter som förgyller din hemester i Kil.

facebook Twitter Email

Denna webbplats använder cookies. Genom att fortsätta använda denna sida accepterar du vår användning av cookies.