Semestra i Karlstad

Happie Camp

Lugn och ro i en fantastisk miljö på Arnön. Här bor ni helt själva, utan grannar, i ett tält som har allt ni behöver. Möjligheterna till avkoppling och upptäckande är oändliga hos Happie Camp. Låt solen värma och vattnet svalka dig, promenera eller paddla i den välkomnande naturen omkring dig. Djupdyk i boken som du länge längtat efter att läsa. Lyssna på fågelkvittret men glöm inte att njuta av att lyssna på tystnaden.
Läs mer om Happie Camp.


Mariebergsskogen

Mariebergsskogen är Karlstads stadspark. Den skänktes till Karlstads stad på 1800-talet av dr Conrad Höök. Här finns djurparken Lillskogen, Naturum Värmland, Lekträdgården, friluftsmuseum, rundturståget, badplats, skridskobana och massor av härliga upplevelser. Öppet alla dagar, året om, fri entré.
Läs mer om Mariebergsskogen.


Vildaparken

Vildaparken ligger i skogen intill Väse samhälle cirka 20 minuters bilfärd från Karlstad. Parken är en spontanidrottsplats som är öppen dygnet runt, året om med fri entré. Här finns bland annat en skatepark med bowl och street/flowsektion med rail och curb på cirka 750 kvadratmeter åkyta. Tar du med dig egen cykel finns en 350 meter lång mountainbikebana i två slingor och en BMX-bana/pumptrack. Gillar du att klättra är låghöjdsbanan en rolig utmaning.
Läs mer om Vildaparken.


Mountainbike i I2-skogen

Det tidigare militära övningsområdet, som tillhörde I2-regemenetet, är idag tillgänglig för allmänheten och en stor tillgång som friluftsområde. i området miltals av stigar och leder som lämpar sig utmärkt för en mtb-tur.
Läs mer om mountainbike i I2-skogen.


Skutberget

Bad, vandring, discgolf, mountainbike, grillmöjligheter, camping. Ja, Skutberget har mycket att erbjuda och alldeles nyligen öppnade en höghöjdsbana för den som vågar sig upp bland trädtopparna.
Läs mer om Skutberget.


Alsters herrgård

Alsters herrgård, Gustaf Frödings minnesgård, är en 1700-talsherrgård i vacker naturmiljö med utsikt över Vänern och är mest känd som diktaren Gustaf Frödings födelsehem. Den kände och folkkäre skalden föddes här 1860. Här finns café och restaurang, i flyglarna finns butiker, galleri och utställningar.
Läs mer om Alsters herrgård.


Paddla kanot på Klarälven

Hos Karlstads Paddlarklubb finner ni en kanotcentral med uthyrning av kanoter och goda möjligheter att paddla på Klarälven. Från anläggningen tar du dig enkelt ut på Klarälven för att upptäcka deltalandskapet som Karlstad är byggt på. Du tar dig också enkelt ut i Vänerskärgårdens fantastiska miljö och kan enkelt hitta lugnet och avskildheten på de otaliga öarna.
Läs mer om kanot på Klarälven.


Kajak & SUP

Paddla kajak eller SUP (Stand Up Paddle board) på Klarälven och Vänern. I Värmland och norra Vänern finns perfekta områden för paddling, från mindre sjöar med skyddade vatten och lugna älvar till Vänerns norra skärgårdar med mängder av vikar och öar att utforska. Att paddla på Vänern är ett äventyr för de flesta, följ med på guidad tur eller var med på en av Vänerkajaks uppskattade kurser.
Läs mer om kajak och SUP.


Båtbuss

Upplev Karlstad från vattnet! De vattenburna linjerna går ofta och biljetten kostar som en bussresa på land (med undantag för linje 92, 95, 96 och 97).
Turer även från/till Kristinehamn, Grums och Borgvik.
Läs mer om båtbussarna.


Värmlands Museum

Den 1 juli öppnas dörrarna till Värmlands Museum igen, med vissa försiktighetsåtgärder och ett anpassat utbud. Museet erbjuder även museiupplevelser digitalt för dig som väljer att besöka museet utomhus.
Läs mer om Värmlands Museum.


Parkbadet Kronan

Parkbadet Kronan på Kronoparken är öppet under juni-augusti. Huvudbassängen är 25 x 10 meter och har en vattentemperatur på cirka 28 grader. Poolsidan sluttar lätt från landkant till botten, och vattnet är som djupast 1,5 meter. För de små barnen finns en liten badbassäng med fontän. 
Läs mer om Parkbadet Kronan.


Boltziushemmet i Skåre

Fredrik August Boltzius har beskrivits som Nordens störste helbrägdagörelsepredikant. Tusentals människor besökte Boltzius i hans hem på Centrumvägen i Skåre. Men han gjorde också själv många resor och bad för sjuka på olika håll. Boltzius hem ägs idag av Skårekyrkan och är inrett som ett litet museum där man kan se mängder av kryckor och träben som de helade lämnade efter sig.
Läs mer om Boltziushemmet.


Vandring och strövtåg

Det finns en uppsjö vandringsleder i Karlstads kommun, både för dig som vill ut på en kortare tur och för dig som är en mer erfaren vandrare.
Läs mer om vandring och strövtåg i Karlstads kommun.


Naturligtvis finns det långt mycket mer att göra i Karlstad än det som vi listat här. Kolla gärna in Karlstads kommuns eller Visit Karlstads webbplatser för ännu mer hemestertips.

facebook Twitter Email

Denna webbplats använder cookies. Genom att fortsätta använda denna sida accepterar du vår användning av cookies.