Socialdemokraterna i Karlstad flyttar till nya lokaler

Den 1 Juni 2024 så flyttar vi äntligen in i de nya lokalerna i Haga. Ett gediget arbete har lagts under 2023 för att se över behoven med en grupp som utsågs av styrelsen under våren.

Under sommaren fick vi tips om lokalen på Åttkantsgatan och började utreda huruvida vi kunde gå vidare med den efter att man varit och tittat på den.

Under hösten har styrelsen fått ta flera delbeslut, dels om uppsägning av nuvarande lokaler till partidistriktet då det är dem vi har avtal med i dagsläget. Sedan fick kassör Nathalie Björfeldt och ordförande Sofia Magnusson mandat att gå vidare i förhandlingar med Lundbergs som äger lokalen, men även de som flyttar med oss bort till lokalen (Partidistriktet och SSU) och även med Folkets Hus föreningen för ett ekonomiskt stöd och samarbete under tre år.

Illustration över den tänkta planlösningen.

Vi tror att detta kommer att bli en lokal som kan tända en ny gnista i partiet lokalt. Föreningarna kommer kunna ha möten och använda sig av lokalen betydligt enklare än vi har det idag. Man kommer kunna komma in och ta en kaffe och hänga mer på en vardaglig basis och vi får ett guldläge inför kommande valrörelser.

Parkeringar finns både i området kring gatorna men även uppe vid nöjesfabriken och vid CCC. Partidistriktet kommer att ha tre cellkontor och en anställd hos oss kommer att ha en arbetsplats där vi börjar med att testa att nya sätt att inreda en arbetsplats men med möjlighet att om behoven finns att sätta upp väggar för att skapa ett cellkontor.

Vi kommer också ha bra förråd för förvaring men även är ambitionen att vi ska kunna erbjuda open workspace platser för den som vill komma in och jobba i våra lokaler lite då och då.

En grupp har utsetts där representanter från Karlstad AK, SSU distriktet, Partidistriktet och Folkets Hus föreningen ingå. Där vi ska ta fram samverkansavtal och andra frågor som dyker upp inför inflytt men även som kan komma under framtiden.

Vi hoppas att ni ser fram emot detta lika mycket som vi!

Har ni frågor hör gärna av er till Sofia eller Nathalie som skött allt kring lokalen.

facebook Twitter Email

Denna webbplats använder cookies. Genom att fortsätta använda denna sida accepterar du vår användning av cookies.