Ungas klimatsatsningar i styrets budgetförslag

Det grönröda styret presenterade idag två satsningar i den kommande budgeten. Den ena handlar om att avsätta en miljon kronor för en klimatsatsning, som Karlstads elevborgarråd för klimatet har arbetat fram.

– Elevborgarrådet lämnade in många bra förslag och nu vill vi förverkliga något eller några av dem. Vi har ännu inte pekat ut någon specifik satsning, men i och med att vi nu avsätter de här pengarna, så kan vi börja titta på viken eller vilka av förslagen som kan förverkligas redan nu, säger kommunstyrelsens ordförande Linda Larsson (S).

Den andra satsningen handlar om en djungelpark. Ett förslag som vann Ung Företagsamhets Grundskoleutmaning tidigare i våras. Djungelparken är en lekplats med bland annat skepp, rutschkana, lianer, tempel och vattenfall. Förslaget har arbetats fram av elever från Södra Råtorps skola.

– Eleverna har verkligen gjort ett kanonjobb med att designa den här djungelparken med många nytänkande och hållbara inslag. Därför vill vi i det grönröda styret avsätta en miljon kronor på att förverkliga barnens idéer. Det är ju trots allt de som är experterna på hur en lekpark ska användas och därför känns det självklart att avsätta medel i budgeten, säger Linda Larsson.

Läs mer här.

facebook Twitter Email

Denna webbplats använder cookies. Genom att fortsätta använda denna sida accepterar du vår användning av cookies.