Förslag: Hyresfritt för restauranger

Restaurangbranschen är en av de hårdast drabbade näringarna under krisen och Socialdemokraterna i Karlstad anser att Karlstads kommun behöver göra mer för att säkerställa att den överlever den här tuffa perioden. Regeringen har vidtagit många åtgärder för att rädda svenska företag och jobb men vi kan göra ännu mer lokalt.

– Restaurangerna är viktiga aktörer i vår stadsmiljö och en stor arbetsgivare för många människor, inte minst ungdomar, säger oppositionsrådet Anders Tallgren (S).

– Vi socialdemokrater anser att kommunen bör göra mer för att stimulera branschen i detta utsatta läge. Vi föreslår hyresfritt för uteserveringar 2021 och att de kan få etableras tidigare än vanligt på våren. Vi är beredda att diskutera även andra åtgärder i dialog med representanter för restaurangbranschen, säger Anders Tallgren (S) som också är vice ordförande i teknik- och fastighetsnämnden. 

facebook Twitter Email

Denna webbplats använder cookies. Genom att fortsätta använda denna sida accepterar du vår användning av cookies.