S budget i fokus vid fullmäktigedebatten

Det blågröna minoritetsstyret fick igår kväll igenom sin budget först efter närmare sex timmars debatt, där mest tid lades på det socialdemokratiska budgetförslaget. Det i sig är inte så konstigt, då styrets förslag till budget var innehållslöst och utan några konkreta satsningar. Det fanns helt enkelt inte mycket att debattera.

I ett pressmeddelande skriver det blågröna minoritetsstyret att vi socialdemokrater finansierar vårt förslag genom ett försämrat resultat och genom att vi använder sparpengar. De som lyssnade på debatten vet att vår budget är fullt ut finansierad och att om det är någon som använder andras pengar, så är det blågröna minoritetsstyret. Styrets budget räddas av de enorma statsbidrag som kommunen erhåller just nu. Dels riktade till bland annat skolan och äldreomsorgen, dels generella som kan beslutas lokalt. Debatten visade också att det blågröna alternativet ökar på skillnaderna i Karlstads kommun, mellan bostadsområden och mellan människor.

Om vårt budgetförslag gått igenom, så hade karlstadsborna bland annat fått 20 miljoner mer till skolan, satsningar för att öka takten i klimat och miljöarbetet och ett trygghetspaket på 16 miljoner kronor som garanterat hade gjort mer nytta än kameraövervakning och ordningsvakter.

Tack till alla er som gjorde strålande insatser talarstolen under debatten: Linda Larsson, Anders Tallgren, Christian Norlin, Anna Dahlén Gauffin, Emma Andersson, Lina Larhult, Ferman Brodrej, Lena Nilsson, Dekan Izat och Nathalie Björfeldt.

facebook Twitter Email

Denna webbplats använder cookies. Genom att fortsätta använda denna sida accepterar du vår användning av cookies.