Sofia Magnusson ny ordförande för S Karlstad

Vid Karlstads arbetarekommuns årsmöte på torsdagskvällen valdes Sofia Magnusson till ny ordförande.

Grattis! Hur känns det? (Tråkig sportfråga, men den måste ställas)

Det är så fantastiskt hedrande att jag fått det finaste uppdrag man kan få som socialdemokrat! Ödmjuk inför det men också väldig taggad på att vara med och skapa ännu mer röd politik med nödvändiga inslag av grönt.

Hur kommer vi att märka att Sofia Magnusson är ordförande för S i Karlstad?

Min ambition är att vi ska ha det folkligt, festligt och högt i tak! Jag tror starkt på en öppen, trygg och tillitsfull kultur där alla medlemmar ges möjlighet att bidra med sitt engagemang och sina idéer. Jag vill att det ska vara mycket politisk diskussion och att partiet erbjuder många arenor för politikutveckling och samhällsförändring.

Förutom arbetarekommunen och S-föreningarna har vi ABF, fackförbunden och SSU. Om vi jobbar ihop som en rörelse, som ett lag, och har roligt tillsammans kommer vi att växa i kraft och energi. Det påverkar hur väljare ser på oss och även möjligheten till samverkan med andra.

Vilka frågor är viktigast att ta tag i just nu?

Politiskt så ska vi inleda arbetet med handlingsprogrammet inför valrörelsen 2022. Vilka frågor vill vi lyfta fram som våra viktigaste prioriteringar? Hur kan vi vässa oss politiskt? Lokalt är det ett väldigt viktigt val. Vi socialdemokrater vill ha ett kraftfullt stöd för en socialdemokratisk politik och det krävs ett maktskifte för ökad jämlikhet och för ett hållbart Karlstad.

Regionalt ska vi jobba tillsammans med våra S-kamrater i hela länet för ett maktskifte i regionen. Nationellt står mycket på spel: Socialdemokraterna ska vara det självklara alternativet för ökad jämlikhet och grön omställning och vi ska stå upp för demokratin, mot populism och rasism.


Nya styrelsen består av:

Ordförande
Sofia Magnusson, Skåre/Råtorps Sf

Kassör
Christian Norlin, Våxnäs Sf

Studieorganisatör
Anna Dahlén Gauffin, Våxnäs Sf

Facklig ledare
Lena Nilsson, Nyeds Sf

Ledamöter
Esteri Nilsson, Norrstrands Sf
Per Aspengren, Ulvsby Sf

Fyllnadsval
Dekan Izat, Våxnäs Sf

Suppleanter
Erik Georgii, Norrstrands Sf
Nathalie Björfeldt, S-kvinnor
Mikael Sjövall, Kronoparkens Sf
Susanne Kielba, S-kvinnor
Staffan Barrefors, Nördöstra Sf

facebook Twitter Email

Denna webbplats använder cookies. Genom att fortsätta använda denna sida accepterar du vår användning av cookies.