Kort från kommunikatören

Det har nu gått ett halvår sedan jag tillträdde som politisk sekreterare/kommunikatör. Jag måste säga att det är fantastiskt roligt och otroligt lärorikt. Att få kombinera två av mina favoritämnen – kommunikation och politik – känns nästan overkligt. Om vi kunde slänga in ett musikensemblepass i veckan också, så hade jag skuttat till jobbet med ännu större glädje än vad jag redan gör.

Men nog om det. Jag vill dela med mig lite av det arbete jag hittills lagt ner på vår kommunikation. Med min bakgrund inom digital marknadsföring och kommunikation, har jag en bergfast övertygelse om att en väl fungerande webbplats, eller hemsida som det heter i folkmun, skall utgöra grunden för all digital kommunikation. När webbplatsen fungerar, får vi mycket gratis.

Så, därför har ett av mina fokusområden varit att rusta upp webbplatsen och få den att klättra i Googles ranking och sökresultat. Mycket av detta arbete sker bakom den digitala kulissen och är ofta sådant som gemene man inte ser. SEO (Search Enginge Optimization) kan göras på många sätt och mitt fokus har varit att optimera webbplatsen både textmässigt och genom att se till att webbplatsens alla komponenter faktiskt jobbar för oss och inte emot oss.

Som ett resultat av detta kan vi se att webbplatsen nu pendlar som 2:a och 3:a i Googles söklistor, när man googlar ”Socialdemokraterna”. Tidigare hamnade vi inte ens på topp 25.

En viktig faktor är hur snabb webbplatsen är. Här tilldelas man poäng bl a utifrån hur väl SEO-anpassad webbplatsen är. Toppoängen är 100. Bilderna nedan visar hur vi låg till i mars (bild 1) och hur vi ligger till idag (bild 2).

Men webbplatsen kan inte ensam sprida våra budskap. Här måste vi även ta hjälp av våra sociala medier. Vår huvudsakliga kanal där är Facebook och för att våra inlägg ska nå så många som möjligt, behöver vi hjälpas åt med att sprida dem. Så alla ni som kan och vill, får gärna gilla och dela de inlägg som läggs upp.

Tack för ordet!

Andreas Pettersson.

facebook Twitter Email

Denna webbplats använder cookies. Genom att fortsätta använda denna sida accepterar du vår användning av cookies.