Information S i Region Värmland

Hej och kul att S-gruppen från Region Värmland får vara en del av ert viktiga medlemsbrev framöver.

För er som kanske har missat så firar Region Värmland snart ett år som organisation. Det gör vi efter att den 1 januari 2019 slagit samman Landstinget i Värmland, kommunalförbundet Region Värmland, Värmlandstrafik och Karlstadsbuss till en gemensam organisation – Region Värmland. Det gör att vi nu samlar frågor inom hälso- och sjukvård med frågor inom regional utveckling och kollektivtrafik. Det har varit ett år av att testa och lära känna den nya organisationen och så här 11 månader in känner vi nog alla att förbättringsåtgärder finns. Nu ska även ny Regiondirektör rekryteras efter att den tidigare valt att lämna.

Men nu till det viktiga, politiken! Det finns just nu i regionen en ”het” fråga som skapar en skiljelinje mellan oss och det borgerliga styret. Det handlar om en privatisering av Grums vårdcentral eller inte. Vi är kritiska till att göra en försäljning till den privata aktören Capio då vi saknar konsekvensanalyser. Men Hälso- och sjukvårdsnämnden och det borgerliga styret med stöd av SD valde trots det att ställa sig positiva till en försäljning. Därför ställde vi på senaste Regionfullmäktige en interpellation där vi bl.a. ville ha svar på frågan om ”Varför tror det borgerliga styret att Capio har bättre förutsättningar än den egna regin att erbjuda en god och nära vård i Grums?” Slutgiltigt beslut tas av Regionstyrelsen i december. Så stay tuned för fortsättningen!

På senaste Regionfullmäktige fick vi även en viktig ”seger” genom bifall på vår motion om elektrifiering av Fryksdalsbanan. Motionen innebär kortfattat att regionen prioriterar frågan inför nästa planperiod. En framtida elektrifiering av Fryksdalsbanan kommer innebära stora miljö- och samordningsvinster där vi även får bana som går att integrera med övrig tågtrafik i länet.

Låt oss även slå ett slag för att ni ute i S-föreningarna bjuder in våra förtroendevalda för att diskutera regionalpolitik. Ni kan även ta del av vårt oppositionsarbete på följande sida: http://www.socialdemokraternavarmland.se/vart-parti/region-varmland/motioner-och-interpellationer/

Allt gott!

S i Region Värmland

facebook Twitter Email

Denna webbplats använder cookies. Genom att fortsätta använda denna sida accepterar du vår användning av cookies.