Gruppledarutbildning i Dömle

Den 3-4 oktober samlades våra gruppledare i nämnder och bolag för en tvådagars- utbildning i Dömle. På agendan stod bland annat oppositionsstrategin, fotografering, digital kommunikation och en gäst föreläsning – ”Med migranternas röst”

En gång per mandatperiod samlas gruppledarna och bolagsrepresentanterna för utbildning och teambuilding. Med högt i tak och en iver att förkovra sig, avhandlades dagordningen noggrant och med stort intresse från samtliga.

Oppositionsstrategin gicks igenom minutiöst och förslag på förändringar lämnades vidare till arbetarekommunens styrelse. Ett pass i digital kommunikation stod också på schemat, tillsammans med en genomgång av kommunikationsplanen.

Hur skiljer sig migranternas värderingar från majoritetsbefolkningens, och från de länder de kommer ifrån? Var hittar vi samsynen och skillnaderna? Stötestenarna och möjligheterna? Finns det gemensamma universella värden som vi tillsammans kan bygga framtiden på? Viktiga frågor utan enkla svar. ”Med migranternas röst” är en föreläsning som tar avstamp i rapporten med samma namn, författad av Bi Puranen och presenterad av Susanne Berggren och Jim Frölander, Filipstads kommun.

facebook Twitter Email

Denna webbplats använder cookies. Genom att fortsätta använda denna sida accepterar du vår användning av cookies.