Nu är Kulturskolan äntligen avgiftsfri!

Socialdemokraterna i Karlstad har under lång tid kämpat för att Kulturskolan ska vara avgiftsfri, och det var därför självklart att det blev ett av de allra första beslut det grönröda styret tog efter valet i höstas. Beslutet innebär att från och med hösten 2023 kommer alla barn i Karlstad ha möjlighet att anmäla sig till Kulturskolans kurser, oavsett familjens ekonomi.

– Det här känns så bra! Kulturskolan fyller många funktioner, inte bara när det handlar om att ge barn och unga en fritidsaktivitet. I grund och botten handlar det också om barns demokratiska rättigheter, vikten av social samvaro och att ha roligt tillsammans med andra. Vi ser också att måluppfyllelsen i skolan ökar för de barn som deltar i kulturskolans aktiviteter, så det här är bara positivt, säger Lina Larhult, ordförande i barn- och ungdomsnämnden.

– Inget barn ska utestängas från möjligheten att delta i bra och roliga fritidsaktiviteter för att deras föräldrar inte har råd att betala en avgift. Vi såg det hända när avgifterna infördes för drygt 10 år sedan, och har kämpat sedan dess för en förändring, säger Anna Dahlén Gauffin, tidigare 1:e vice ordförande i barn- och ungdomsnämnden.

facebook Twitter Email

Denna webbplats använder cookies. Genom att fortsätta använda denna sida accepterar du vår användning av cookies.