Förtroendevalda ska utbildas inom klimat- och miljöområdet

I oktober 2021 biföll kommunfullmäktige en motion från Socialdemokraterna om att ge miljönämnden i samverkan med kommunstyrelsen i uppdrag att ta fram ett förslag till en utbildning för förtroendevalda inom klimat- och miljöområdet. Nu har kommunstyrelsen godkänt miljönämndens förslag till utformning av utbildningen.

– Det har saknats en bra utbildning för de förtroendevalda inom det här området, så det är bra och glädjande att det nu är på gång. Klimatet är vår tids ödesfråga och vi måste öka takten i omställningsarbetet för att minska Karlstads klimatavtryck, men också för att skapa förutsättningar för många av framtidens nya jobb, säger oppositionsråd Linda Larsson (S).

facebook Twitter Email

Denna webbplats använder cookies. Genom att fortsätta använda denna sida accepterar du vår användning av cookies.