Blågröna styret avslår utredning om Fair Transport. Socialdemokraterna reserverar sig.

Socialdemokraterna har i en motion till kommunfullmäktige föreslagit att kommunen ska utreda förutsättningarna för att koncernen Karlstads kommun vid upphandling av transporttjänster kräver att företaget är certifierade enligt Fair Transport. Idag beslutade det blågröna styret att avslå motionen, trots att kommunledningskontoret förespråkade bifall. Socialdemokraterna har lämnat in en reservation.

– Det känns väldigt märkligt och vi anser det anmärkningsvärt att man inte ens vill utreda frågan, trots att både teknik- och fastighetsnämnden och kommunledningskontoret föreslår att en utredning genomförs, säger Anders Tallgren (S), oppositionsråd.

Här kan du läsa motionen.

facebook Twitter Email

Denna webbplats använder cookies. Genom att fortsätta använda denna sida accepterar du vår användning av cookies.