Bifall för S-motion om arbetsskor

Socialdemokraterna har i en motion föreslagit att kommunen utreder hur arbetsskor kan erbjudas på ett mer jämställt sätt inom kommunkoncernen. Kommunstyrelsen har nu ställt sig bakom motionen, som slutligen ska behandlas av kommunfullmäktige.

– Oerhört glädjande! Arbetskläder är skattefria, om det är kläder anpassade för arbetet exempelvis skyddskläder men även om det avser kläder som är anpassade för tjänsten och inte lämpligen kan användas privat. Vi blev uppmärksammade på att personalen inom vård- och omsorg inte längre erhåller bidrag för inköp av arbetsskor. På grund av att Skatteverkets riktlinjer för vad som anses vara arbetskläder, inte uppfylls av kommunen och personalen riskerar därför att bli förmånsbeskattade. Vi Socialdemokrater vill se jämlika och jämställda arbetsförhållanden. Det är viktigt för att vara en attraktiv arbetsgivare och kunna behålla och rekrytera personal i framtiden, säger Linda Larsson (S), oppositionsråd.

facebook Twitter Email

Denna webbplats använder cookies. Genom att fortsätta använda denna sida accepterar du vår användning av cookies.