Oberoende granskning av Stadshusaffären ger S rätt

Måndag 10/5 presenterades den oberoende granskningen av Stadshusaffären. En granskning som vi socialdemokrater till slut fick igenom i kommunfullmäktige, sedan de styrande partierna (M-KD-C-L-MP) tidigare stoppat vårt initiativ i kommunstyrelsen. I rapporten riktas hård kritik mot affären på flera punkter.

– Nu när rapporten har kommit tycker vi att den ger oss rätt hur dålig det här avtalet var. Vi har riktat kritik mot försäljningen och att Stadshuset överhuvudtaget såldes, men rapporten tar även mycket annat, bland annat eventuellt stöd till enskild näringsidkare och att andra bud skulle ha utvärderats ordentligt och annat som inte har fastslagits tidigare och det känns väldigt bra. Kommunen har brustit både i det politiska ledarskapet och den juridiska kompetensen. Man har samtidigt riskerat kommunala pengar i den här affären, säger oppositionsråd Anders Tallgren till NWT.

– Granskningen ger oss rätt, även om det är skillnad på juridisk granskning och juridisk prövning är det kraftfull kritik på flera punkter. Nu är det upp till Karlstadsborna att döma vilket politiskt ansvar det finns i den här hanteringen. Juridiskt blir det svårt att gå vidare, vissa saker är redan preskriberade. Men inte allt. EU:s statsstödsregler har en preskriptionstid på tio år. Det kanske finns vissa juridiska öppningar även om vi som parti och politiker inte tänker driva juridiska processer, säger Anders Tallgren till VF.

Här kan du läsa rapporten i sin helhet.

facebook Twitter Email

Denna webbplats använder cookies. Genom att fortsätta använda denna sida accepterar du vår användning av cookies.