Sommarskolan viktig på många sätt

I SÄG:s lokaler på Älvkullen pågår just nu Sommarskolan för fullt. Allt som allt är ca 150 elever aktiva. För en del av dem handlar det om att läsa in ämnen som ger dem en gymnasieexamen, för andra att lära sig svenska från grunden.

Gymnasie- och vuxenutbildningsnämndens förste vice ordförande, Sofia Magnusson besökte häromdagen Sommarskolan och fick en rundtur av rektor Henrik Fröling.

– Det är fullt ös här under de veckorna som Sommarskolan är igång. En del av eleverna läser testkurser, för att sedan se om de kan nå ett betyg i ett visst ämne. Andra pluggar hårt för att få en efterlängtad gymnasieexamen. Men här finns också kurser i de mest grundläggande delarna i svenska språket som stöd för våra nyanlända, så att de kan ha ännu större chanser att klara skolan framöver, säger Henrik Fröling.

Eleverna är i åldrarna 13-19 år och vi möts nästan uteslutande av glada elever i korridorerna och klassrummen. Motivationen verkar vara på topp och trots att det är mitt i sommaren, verkar de allra flesta av dem inte ha något alls emot att vara i skolan.

– Jag tycker att det är fantastiskt att se hur bra sommarskolan fungerar. Utan den, så hade flera av de här eleverna haft det mycket svårare att nå sina mål. Dessutom ger det många av eleverna en vettig sysselsättning under sommaren, säger Sofia Magnusson.

facebook Twitter Email

Denna webbplats använder cookies. Genom att fortsätta använda denna sida accepterar du vår användning av cookies.