Viktigt steg mot oberoende granskning av stadshusförsäljningen

Teknik- och fastighetsnämnden som ansvarade för den omdiskuterade försäljningen av Stadshuset 2015, har valt att ställa sig bakom Socialdemokraternas motion om en oberoende granskning av hela affären. Detta trots att det blågröna styret har majoritet i nämnden.

– Det är glädjande att teknik- och fastighetsnämnden till skillnad mot kommunstyrelsen anser att den här affären bör granskas på nytt. Vi får hoppas att det även blir kommunfullmäktiges beslut efter sommaren, säger Anders Tallgren (S), oppositionsråd och vice ordförande i teknik- och fastighetsnämnden.

I januari i år röstade kommunstyrelsen ner ett socialdemokratiskt initiativ om en oberoende granskning av stadshusförsäljningen och då valde Socialdemokraterna att lämna in en motion. Den har nu alltså hanterats av teknik- och fastighetsnämnden och ska vidare till kommunstyrelsen och kommunfullmäktige för slutlig hantering.

facebook Twitter Email

Denna webbplats använder cookies. Genom att fortsätta använda denna sida accepterar du vår användning av cookies.