Är inte mångfalds- och HBTQ-frågor viktiga för styret?

Inför Pride-veckan i fjol invigdes den regnbågsfärgade cykelövergången i korsningen Herrgårdsgatan/Västra Torggatan. En enkel, men viktig installation som synliggör Karlstads kommuns arbete i mångfaldsfrågor. När korsningen för en tid sedan asfalterades om, tog vi inom S det för givet att regnbågsfärgerna skulle komma tillbaka. Döm om vår förvåning när det, bara dagar innan Karlstad Pride, ännu inte är på plats.

Oppositionsråd Anders Tallgren (S), tillika 1:e v ordf i teknik- och fastighetsnämnden och Emma Andersson (S), Mångfaldsforum är kritiska:

– Är inte mångfalds- och HBTQ-frågor viktiga för styret? Det kan tyckas som en liten sak med en cykelövergång i Pride-färger. Men om vi ska synliggöra dessa frågorna, så kan vi inte ena året inviga det bara för att inte återskapa det efter en omasfaltering, säger Anders Tallgren.

Emma Andersson fyller i:

– Mångfaldsforum har en viktig uppgift att fylla, men om styret ska syssla med ihålig symbolpolitik istället, så faller hela idén med Mångfaldsforum ganska platt. Man kan tycka vad man vill om regnbågsövergångens vara eller inte vara, men det är mycket märkligt att den flera månader efter den försvann, inte har kommit på plats ännu.

För knappt ett år sedan, 29 augusti 2018, invigdes cykelövergången. Nu är den borta.
facebook Twitter Email

Denna webbplats använder cookies. Genom att fortsätta använda denna sida accepterar du vår användning av cookies.