Grattis ambulanshelikoptern, 5 år!

I dag är det fem år sedan som ambulanshelikoptern i Värmland togs i bruk och åkte på sitt allra första uppdrag. Detta uppmärksammades vid helikopterbasen på Karlstad Airport idag. Karlstad kommuns representant i firandet, oppositionsråd Anders Tallgren, överräckte en present och fick en genomgång av helikoptern av medicinskt ledningsansvarig Fredrik Helliksson, baschef Henric Thorsell och pilot Johan Agin.

– Mycket intressant att få komma så nära och få en inblick i hur ambulanshelikoptern faktiskt används och de medicinska resurserna som den besitter. Det är många Karlstadsbor som under de här fem åren antingen blivit räddade till livet, eller fått snabb medicinsk hjälp tack vare helikoptern. En fantastisk resurs inte bara för Karlstad, utan för hela länet, säger Anders Tallgren.

facebook Twitter Email

Denna webbplats använder cookies. Genom att fortsätta använda denna sida accepterar du vår användning av cookies.